Untitled

Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Polcz Alaine: ASSZONY A FRONTON – Tompos Kátya estje

2023-11-24 - 18:00 - 20:00

Az erőszakról való hallgatás tabuját megtörő előadás.

“Minden háborúnak ezer arca van. Ez az enyém, ahogy én élem meg. Egy fiatal nő, én magam, tizenkilenc-húsz évesen pár hónapos asszonyként hogyan kerültem az erdélyi kisebbségi sorból, az anyaországhoz visszakapcsolt Erdélyből a csákvári Esterházy-kastélyba. Egy asszony élete a fronton. Éhezés, tetvek, lövészárokásás, krumplihámozás, hideg, mocsok. Ez az élet nem csak az enyém volt. Férjem fehér hajú édesanyját ugyanúgy elhurcolták és megerőszakolták, mint a serdülő lányokat. Az orosz katonák megtámadtak, elvertek, megvédtek, csizmával a kezemre léptek, megetettek. Milyenek voltak ők, és milyenek voltunk mi? Miért erőszakolták meg a nőket, hogy esetleg az életükkel fizessenek érte? Nem csak a bombák és a lövedékek pusztítottak, nem csak magyarokat és németeket végeztek ki. Miért harcoltak ők? És mi?” – Polcz Alaine

Száz éve – 1922. október 7-én – született az egyik legmegrázóbb második világháborús emlékirat, az Asszony a fronton (1991) szerzője, Polcz Alaine.

A fiatalkori és az idősebb Polcz Alaine szerepében: Tompos Kátya

Szerkesztő-rendező: Seres Tamás

Jegyár elővételben: 2.900 Ft | Az előadás napján: 3.400 Ft
Online OTP és MKB SZÉP-kártyával is megválthatja jegyét előadásainkra! A helyszínen csak az előadás napján lehet jegyet vásárolni, és kizárólag készpénzzel lehet fizetni.

Játszóhely: Balatonboglári Varga Béla Városi Művelődési Ház (Árpád u. 17.)
Időpont: 
2023. nov. 24. (P) 19:00

A  helyfoglalás érkezési sorrendben történik.
Online jegyvásárlás esetén a jegyeit e-mailben küldjük, a belépéshez hozza magával elektronikus vagy nyomtatott formában.

Szervező

Kultkikötő
Telefon:
+36 30 66 55 989
E-mail:
jegy@kultkikoto.hu
Honlap:
www.kultkikoto.hu

Helyszín

Lengyel-Magyar Barátság Háza
Árpád utca 17
Balatonboglár, Somogy 8630 Magyarország
+ Google Térkép
Telefon:
+36 30 640 90 72
Honlap:
http://www.vkkboglar.hu